Care sunt cele mai performante smartphone-uri Sony Android ale anului 2015?

Sony Corporation, sau simplu Sony, este o corporatie japoneza multinationala care are sediul in sectorul Minato, Tokio, Japonia, fiind dupa marimea ei a5a din lume cu venituri anuale de aproximativ 78,88 miliarde $. Este una dintre cele mai importante companii producatoare de electronice, video, echipamente de comunicatii, console de jocuri video precum si produse care folosesc tehnologia informatiei pentru piata de consum sau cea profeisonala. Cateva din inventiile cele mai cunoscute ale acestei companii sunt Walkman-ul, primul CD player portabil si prima caseta cu banda magnetica din Japonia. In ultimele zile se tot aud zvonuri cu privire la retragerea diviziilor de telefonie si TV ale companiei Sony, insa speram ca acest lucru nu se va intampla prea curand. Anul 2014 a fost cel mai important pentru Sony privind din perspectiva telefoanelor mobile, deoarece a introdus pe piata doua device-uri emblematice, Xperia Z3 si Xperia Z3 Compact. In articolul ce urmeaza am cuprins cele mai bune telefoane Sony Android, incepand cu cele premium si ajungand la dispozitive accesibile dar in acelasi timp destul de performante.

 

z3

Xperia Z3 / Premium device.
Xperia Z3 combina materiale premium cu cele mai bune tehnologii Sony pentru a va oferi o experienta unica in utilizarea smartphone-ului. Chiar daca este destul de subitre (7.3mm), Sony Xperia Z3 detine un display original Full HD 1920 x 1080 pixeli / 5.2-inch, o camera principala de 20 megapixeli si ruleaza pe Snapdragon 801 cu 3GB RAM. Acumulatorul cu capacitatea de 3100 mAh reprezinta piesa de rezistenta a device-ului, oferind utilizatorului o perioada indelungata de autonomie. Datorita indicelui ridicat de impermeabilitate acesta poate captura fotografii sub apa. Xperia Z3 este unul dintre smartphone-urile Android care imbina durabilitatea cu frumusetea. Pretul acestui device ajunge pana la 700$.

 

 

z3compact

Xperia Z3 Compact / Mid-range device.
Xperia Z3 Compact este un telefon bine conceput oferind un display de 4.6-inch rezistent la apa. Device-ul va permite sa raspundeti la apeluri in ploaie sau sa faceti fotografii in piscina (adancime 1.5 m ~ 30 minute). Datorita tehnologiilor Handycam si Cyber-shot puteti captura fotografii clare sub apa sau chiar inregistra clipuri video aflandu-va in miscare. Acesta ruleaza sistemul de operare Android 4.4 KitKat, este propulsat de un procesor Qualcomm Snapdragon 801 si ofera o memorie de 2GB RAM. Finisajul translucid de pe partile laterale ii ofera un aspect aparte. Pretul de achizitie pentru Xperia Z3 Compact este de 450$.

 

 

t3bun

 

Xperia T3 / Accessible device.
Daca sunteti in cautarea unui dispozitiv mai accesibil de la Sony, Xperia T3 ajunge la un pret atragator si ofera, de asemenea, un ecran de 5.3-inch 720 x 1280 pixeli, procesor Snapdragon 400 Quad-Core cu 1GB RAM, camera principala 8 megapixeli si una secundara pentru selfie de 1,1 megapixeli. Multumita aplicatiilor inovatoare ale camerei, partajarea fotografiilor capturate pe retelele de socializare este o operatiune destul de simpla. Pretul acestuia ajunge pana la 300$.

 

 

cred

Xperia M2 Aqua / Accessible device.
Xperia M2 Aqua este un telefon mult mai accesibil si iese in evidenta prin raportul calitate-pret. Are certificare IP68, ceea ce inseamna ca este rezistent la apa si praf. Ca si caracteristici principale putem reaminti despre acesta cateva anume, respectiv display-ul de 4.8 inch cu o rezolutie 540 x 960 pixeli (230ppi), procesor Quad-Core Snapdragon 400 cu 1GB RAM si o camera principala de 8 megapixeli. Telefonul ruleaza sistemul de operare Android 4.4 Kitkat si detine un acumulator de 2300 mAh. Dupa cum spuneam pretul acestuia este destul de accesibil, doar 265$.

 

e44

 

Xperia E4 / Pret neanuntat .
Xperia E4 este deja disponibil pentru pre-comenzi pe foarte multe piete din lume si este asteptat sa fie un nou telefon accesibil produs de compania Sony. Cu afisaj 5-inch qHD, procesor Quad-Core MediaTek, memorie 1GB Ram si o camera de 5 megapixeli, E4 este un adevarat gadget entry-level iar pretul de achizitie va fi principalul criteriu pentru succesul lui. Acesta va rulea sistemul de operare Android 4.4.4 Kitkat si va avea cateva functii interesante cum ar fi stabilizatorul de imagine si HDR (High Dynamic Range). Pretul nu a fost anuntat insa zvonurile spun ca acesta va ajunge la maxim 160$.

 

Considerati ca Sony ar lua o decizie buna in privinta retragerii de pe piata smartphone-urilor ?

                                                          Ei bine, noi credem ca nu !

Daca iti place arata si altora!