Care este cel mai bun telefon pentru Selfie-uri ?

Toata lumea este inebunita dupa aceste selfie-uri . Daca nu stiai cuvantul selfie se regaseste , de anul trecul , in dictionarul Oxford .

Producatorii de telefonie mobila s-au adaptat tendintei selfie-urilor si au inceput sa lanseze telefoane care mai de care mai potrivite pentru aceste autoportrete . In acest context Sony declara cu ceva timp in urma ca Xperia C3 este cel mai bun telefon pentru selfie-uri .

Xperia C3 ofera utilizatorilor o camera foto frontala cu senzor de 5 MP , o camera foto principala de 8 MP , un blit spectaculos , un obiectiv cu un unghi de deschidere de 80 de grade ( o distanta focala echivalenta de 25 mm ) si o aplicatie speciala . Combinarea tuturor acestor elemente il desemneaza pe Xperia C3 cel mai bun telefon pentru selfie-uri .

Per ansamblu Xperia C3 este un terminal banal cu un ecran TRILUMINOS de 5.5 inchi si rezolutie de 1280*720 pixeli , dotat cu un procesor Quad-Core Snapdragon 400 care ofera patreu nuclee de procesare ARM Cortex-A7 si un nucleu graphic Adreno 305 . La toate acestea se adauga 1 GB memorie RAM , 8 GB memorie de stocare , Wi-Fi 802.11 b/g/n , un modem radio 3G/LTE , GPS , Bluetooth 4.0 si o baterie de 2500 mAh .

Selfie-urile , aceste poze pe care ni le facem singuri cu telefonul , sau cu camera digitala , sunt cea mai buna modalitate prin care ne putem exprima personalitatea sau experientele pe care le traim .

Statisticile recente au aratat ca femeile isi fac mult mai des selfie-uri decat barbatii . De exemplu in Bangkok selfie-urile realizate de femei sunt de 1,3 ori mai multe decat cele realizate de barbati iar in Berlin se inregistreaza un numar aproape dublu , adica selfie-urile facute de femei sunt de 1,9 ori mai multe decat cele facute de barbati .

Topul oraselor in care femeile isi fac mai multe selfie-uri decat barbatii este condus de Moscova , unde se inregistreaza de 4,6 ori mai multe selfie-uri in randul femeilor.

In ceea ce priveste varsta , in Bangkok cele mai multe selfie-uri sunt realizate de tineri cu varsta medie de 21 de ani , in timp ce in New York varsta medie este de 25,3 ani . In mod surprinzator , barbatii care posteaza selfie-uri sunt mai in varsta decat femeile . Barbatii de peste 30 de ani posteaza mai multe poze de acest gen decat femeile de aceeasi varsta .

A fost realizat pana si un top al tarilor in care se zambeste cel mai mult in selfie-uri . Brazilia , Nicaragua si Columbia ocupa primele pozitii in acest top in timp ce tara noastra ocupa pozitia 19 din 124 . Ultimul loc este ocupat de Japonia , in timp ce Thailanda denumita si ‘’tara zambetelor’’ ocupa pozitia 42 .

Acest clasament , realizat de gidul digital de turism Jetpac , este rezultatul analizarii unui numar de peste un milion de selfie-uri postate pe Instagram .

Foarte multe voci sustin ca era selfie nu va dura foarte mult . Oamenii gasesc intotdeauna alceva mai interesant de facut . Iar daca de selfie-uri s-a cam saturat lumea , belfie-urile ( poze la posterior ) incep sa prinda tot mai mult teren.

Daca iti place arata si altora!